100 Yookain Jengi

Nurarihyon_no_Mago_Japanese_Vol_1_CoverNurarihyon no Mago sai tuossa sitten päätöksensä.

Shonen Jumpissa ilmestynyt melko tyypillinen tappelumanga ei sinänsä onnistunut kehittämään kohdallani valtavaa kiintymystä 110 luvullaan (ja viimeisillä kokonaan värillisillä luvuilla), vaikka hahmojakin löytyi laidasta laitaan ja suunnasta toiseen.

No miksi ei? Tykkään kasvutarinoista, ja shonenissahan se on aina melkeinpä pääosassa. Niin myös Nurassa… Tavallaan. Rikuo (siis päähenkilö, yllätys) on alkuun täysin vastaan yookaijengin pomoksi ryhtymistä, vaikka jopa neljäsosayookai onkin. Asenne  muuttuu pikkuhiljaa, ja mukaan pomppii jos jonkinsortin demoneita. Ja onmyojeja. Ja koulukavereta(kin). Tosin poikkeuksena muihin sarjoihin mainittakoon ehkä Rikuon nurarihyon-no-mago-670108alkupuolen kaksoispersoona, joka sitten kai sivuutetaan jollain ”öö eikun aina tiesin tästä ihan oikeesti”-mutinalla. Ei sillä, että kaksoispersoonasta mihinkään eroon päästäisiin. Mutta kun tuo pikkuseikka on saatu hoidettua, keskitytään lähinnä antamaan turpaan vihollisille. Tylsää.

Mutta mitäpä sitä turhia. Shonenista tykkääville 25 pokkaria on ihan mukava välipala luettavaksi, ja osa arceista on aika hienoa kamaa. Tosin jätettäköön mysteeriksi miksi – parhaalta ne tuntuvat kun tulevat yllätyksenä. Lisäksi jos yookaimytologia kiinnostaa, niin kyllähän tuo onnistuu viihdyttämään (kuten allekirjoittanutta), vaikka ei täysin paikkansapitävää olekaan. Tosin harvoinpa shonen on. Ja kuten aina, hahmoja ainakin piisaa sen verran, että jokaiselle luulisi suosikin löytyvän.

Hiroshi Shiibashin tapa käyttää siveltimenvetoja on paikoitellen lievästi sanottuna upeaa, joten jos kiinnostaa nähdä miten tunkea mangaan vaikutteet perinteisemmästä japanilaisesta taiteesta, niin Nuran kohdalla tässä on ihan kätevä mahdollisuus, vaikkakin kyse on ennemmin tehosteesta kuin jatkuvasta kikasta.

Jälkifiiliksena todettakoon kuitenkin, että vaikka juuri Nura ei aivan täysin ikimuistoisten sarjojen joukkoon siirry, kaipailen silti kunnon yookaipoppoota korvaamaan sen jättämän aukon. Ja nyt ei siihen mikään Inujaska kelpaa.

Mainokset
Kategoria(t): Manga Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s