Ne tulevat, syövät ja lähtevät

Hajime Isayaman manga Shingeki no Kyojin, tunnetaan myös nimellä Attack on Titan, on tällä hetkellä aivan hervottoman kovassa huudossa. Ei ole varmaan monelta jäänyt huomaamatta.

Juttuhan menee niin, että ihmiskunta lähes tuhoutuu, kun maailmaan ilmestyy titaaneja, ihmisenkaltaisia jättiläisolentoja, jotka tykkäävät napostella ihmisiä aikansa kuluksi. Ihmiset elelevät suurin piirtein tyytyväisinä valtavien muurien suojassa, kunnes poikkeuksellisen jättiläismäinen titaani ja tämän kovaksi keitetty kaveri tulevat moikkaamaan ihmiskuntaa.

AttackOnTitanColossal_250513_070820

Ja tästä se homma sitten lähtee.

Tuloksena muuriin syntyy aukko, ja aukosta sisään valuvat titaanit popsivat suihinsa mm. protagonistin äidin. Tästähän nuori raivoherra, Eren Jäger, ottaa nokkiinsa ja vannootappavansa jok’ikisen titaanin mitä maa päällään kantaa. Onneksi heppu ei ole yksin, vaan tätä jelppimään hommassa saapuvat Mikasa Ackerman, Erenin ottosisko, ja Armin Arlert, porukan valopää. Nämä hillitsevät Ereniä sen verran, että järkevimmäksi vaihtoehdoksi osoittautuu armeijaan liittyminen.

beh

Kaiken kaikkiaan, vaikka käytän kovia sanoja Shingekistä, olen silti ihastunut tähän zombi-genren spinoffiin. Titaanit ovat yksinkertaisesti karmivia ja koko Shingekin maailma tuntuu kietoutuvat juuri titaaneja koskevan arvoituksen ympärille. Mistä ne tulivat, mikä on niiden tarkoitus, ja niin edelleen. Kun yhteen kysymykseen saadaan vastaus, voi lukija jäädä odottelemaan uusien kysymysten vastausta. Toisaalta, siinä missä porukkaa lakoaa titaanien tieltä, löytyy sarjasta kätevästi aikaa esitellä liutakaupalla muita armeijan solttuja ja näiden välisiä ihmissuhdesotkuja, taustoja ja vakaumusta. On toki hienoa seurata melko uniikkia asetelmaa ihmisten epätoivoisesta taistelusta, mutta se ei olisi mitään, jos Eren kavereineen ei voisi pikkaisen unelmoida muurien ulkopuolisesta maailmasta ja sen tuomasta vapaudesta. Sekä tietysti verisestä kostosta äitinsä puolesta, mutta se onkin toinen juttu se.

Suosittu manga poiki kevätkaudella animen, mikä on ainakin viime hetkiin saakka ollut hyvin uskollinen mangalle juonikuvioidensa puolesta. Kummassakin tuntuisi olevan pieniä eroavaisuuksia juonen painotuksissa, mutta lieneekö tämä tahallista vai tahatonta, sen arvatenkin saa tietää vasta, kun kumpikin saavat päätöksensä. Mangaa on useaan otteeseen arvosteltu sen karkean piirustustyylin vuoksi; tämä on varmasti osittain tottakin, vaikka allekirjoittanutta tämä ei häiritse. Anime tasoittaa jonkin verran mangan karkeutta ja tuo mukaan voimakkaat värit ja tarkemmat ympäristöt. Kirkas, pilviä täynnä oleva avara taivas tuokin oikeutta sarjalle, joka paikoitellen voi olla hyvinkin verinen. Kaverien kuolemathan tuovat kivaa potkua draamalle ja tappelulle(?).

onsaitapidellyt

Mutta vaikka itse kovasti Shingekistä pidänkin, tätä ei tosiaan voi suositella kaikille. Siinä missä eräs tunnettu animesaitti mainosteli sarjaa PG:nä, tarpeeksi moni on valittanut painajaisistaan, joissa titaanien naamat kummittelivat mielessä. Shingeki ei ole myöskään vapaa normaalien ihmisten välisestä väkivallasta, ja heikommalla voi vatsanpohjalla käydä epämiellyttävää kutinaa useaan otteeseen.

Loppujen lopuksi, Attack on Titan on sekä mangana, että animena ehdottomasti tutustumisen arvoinen, ellei yllämainittu saa karkuun juoksemaan. Sillä loppujen lopuksi, vaikka yksikään hahmoista ei kiinnostaisi, ja kaikki muu tuntuisi hieman puolivillaiselta, miten tämä kaikki tulee päättymään saa luvan yksinkertaisesti olla kaiken arvoinen.

pitsaaaaa

Shingekin verisin taistelu

Mainokset
Kategoria(t): Anime, Manga Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s