Vielä saan sen täydellisen lentopalloanimen

250px-HaikyuuKoska uutiset Haikyuu!:n animeversiosta (alkaen 2014 keväällä) kantautuivat korviini, sain viimein tietää sen olemassaolosta.

Sillä päätin jo aikaa sitten omista, hyvin satunnaisista syistäni, että jos koskaan törmään lentopallomangaan, tasan luen sen. (Sama pätee myös sulkapallomangaan. Että saa suositella.) Ja shonenhan on tietysti se heikko kohtani.

No, kuten sanottua, Haikyuu! on siis urheilushonen, keskittyen lukiolaisten lentopallojoukkueeseen.

Hinata Shouyou, yläasteelainen joka kakarana näki telkkarista lentopallomatsin ja vaikuttui eräästä lyhyenlännästä pelaajasta, pelaa ensimmäistä kertaa oikeassa lentopallo-ottelussa. Stressimahastaan toivuttuaan tämä pomppiva pätkä painuu kentälle, ja ottaa amatöörijoukkueensa kanssa turpaan ja kovaa. Asiaa ei auta se, että vastajoukkueen ”Kentän Kunkku”, Kageyama Tobio, naureskelee tälle ottelun lopuksi. Mutta se olikin sitten Hinatan yläasteen ainoa peli.

Ja arvatkaa kenen kanssa päähenkilömme päätyy samaan lukioon : D

haikyu-3142139

Mutta ei siinä mitään, lentopallo on joukkuepeliä jne. joten päähenkilöduomme saa luvan puhaltaa yhteen hiileen. Karasunon lukiossa nimittäin on aikoinaan ollut kovakin lentopallotiimi, mutta nyt asiat ovat hieman huonommin, ja luonnollisesti pohjalta on kiva lähteä rämpimään ylös- hankkimalla uutta valmentajaa, kärttäämällä niitä senpaita tulemaan takaisin pelaamaan, setvimällä hieman joukkueen sisäisiä klikkejä ja tietysti…

Pelaamalla lentopalloa.

haikyu-3850589  oooooo

Eli siis katsokaa nyt noitakin. Oijoi. Yllättävää kyllä, Haikyuu!:ta on aika helppo seurata. Sääntöjä luritellaan milloin kenellekin ummikolle aina vastaavasta opettajasta satunnaisiin fanityttöihin katsomossa, ja aika pian käy selväksi, mitä kukin siellä kentällä tekee. Olisikin aika kiehtovaa yrittää seurata otteluita tajuamatta, miksi jollakulla on päällä erilainen pelipaita ja miksi hahmot pomppivat kentällä jatkuvasti eri paikoissa. Lisäksi taide tukee hahmojen liikkeitä kentällä, ja mikä tärkeintä, lyönneistä ja hypyistä löytyy sitä voimaa, mutta myös ilmavuutta, mikä on  muuten aika hieno tapa tehdä pelaamisesta eeppistä.

haikyu-3276125

Haikyuu! pitelee palloaan ilmassa sillä klassisella urheilushonenin työskentelyllä voittoa kohti. Hankalat vastusajat joko voitetaan nakamapowerilla, tai otetaan ensin selkään, ja sitten voitetaan, ikinä luovuttamatta ja kavereihin luottamalla. Ja koska se kaverius on niin tärkeää, niin tietysti sitä ihmissuhdedraamaakin löytyy, myös sen pääduon lisäksi. Tässä mielessä ero Kuroko no Basukeen ei ole kovin suuri. Omaperäisyyttä löytyykin hieman erilaisista hahmodynamiikoista. Siinä missä Kuroko no Basuken Kuroko on hyvinkin vaisun oloinen kaveri Taigan rinnalla, Hinata suorastaan säteilee energiaa ympärilleen siinä missä Kageyaman hymyily tappaisi koiranpentuja. Mutta yksi asia ei muutu. Ja se on se tahdonvoima.

haikyu-4471441

Että jos tässä on sellainen fiilis, ettei ole tullut urheilumangaa luettua tarpeeksi, Haikyuu! on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Vaikka kyseessä ei ole uniikein sarja kiehtovimmin juonenkääntein, saattaa mahdollisesti ehkä huomata hieman purevansa huulta Karasunon joukkueen ottaessa takkiinsa ja vuodattaessa miehisiä kyyneleitään.

Ja toisaalta taas todeta sen olevan pahuksen hieno.

haikyu-4471443

Mainokset
Kategoria(t): Manga Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s