Vapauden aikaa

Aloitetaan pahoitteluista.

Aioin vetää joulukalenteria tässä blogissa, jokaiselle päivälle joku anime-/mangatärppi, jota sitten olisitte saaneet ihmetellä (tai siis, lukijakuntani koostuu minusta, joten, mitä minä olisin saanut ihmetellä), mutta helvetillisten ikävien koulukiireiden vuoksi en ole sitä pystynyt tekemään. Harmiksi näin, ja nyt olen ottanut vapauden pitää edes itsenäisyyspäiväni vapaana vapaampana (minähän muuten aloitin päiväni tekemällä tietokantaharjoituksia, pöljä minä) joten tässähän näpyttelen.

Mutta koska nyt monilla on pitkä viikonloppu, sitä voikin kunnioittaa katsomalla elokuvia! Ja ei, en nyt tarkoita tuntematonta solttua, vaikka saatte tietysti sitäkin katsoa. Mitäpä minä olen estämään. Mutta minä tarkoitan tietysti animeleffoja. Valitettavasti ne eivät ole itsenäisyysaiheisia, mutta sovitaan että kompromisseja pitää tehdä. Jouluaiheisista jutuista taas en itse välitä, ja joululeffoja katsotaan sitten jouluna, ei puolta kuukautta etukäteen.

Joulukalenteritärppini siis tulevat leffatärppien muodossa. Popcornit esille.

Brave Story

11057

11-vuotiaan Watarun isukki lähtee veks, ja äiti joutuu sairaalaan. Wataru on lievästi sanottuna masentunut, ja tämän kaveri, Mitsuru, sitten näyttä mystisen taikaoven, jolla he pääsevät fantasiamaailmaan missä ~toiveet toteutuvat~ ja Wataru voi pelastaa äitinsä onnistuttuaan tehtävässään…

Siellä sitten alkaakin Watarun aika perinteinen fantasiaseikkailu uusien ystävien kanssa ja näin eespäin. Leffa ei yllätä, ja sen moraalinen sanoma suorastaan lätkäistään naamalle, mutta joskus on mukava katsoa jotain klassista lapsille suunnattua tarinaa. (Jos tätä löytyisi suomeksi dubattuna, sanoisin, että katsokaa niiden kymmenen ikäisten sukulaiskakaroiden kanssa, koska siihen tämä soveltuisi mainiosti.) Tavanomaisuus on Brave Storyn suurin heikkous, ja jos aivot haluaa heittää hetkeksi narikkaan, se on hyvä valinta.

Toaru Hikuushi e no Tsuioku (The Princess and the Pilot)

36903

Jepu jep. Sota syttyy, ja prinsessa pitää saada turvaan merten taa. Veneellä homma ei tule onnistumaan, joten pistetään matkaan lentokone, ja toivotaan että kukaan ei tipu alas. Prinsessa ja Pilotti on sekä romanssi- että matkakertomus pienellä lentsikkanörttiviballa varustettuna. Jos et vielä ole Porco Rosson tahi Last Exilen jäljiltä täysin kyllästynyt taivaalla lentelyihin, ja Kaze Tachinu himottaa, niin tästä lähtee. Lentokohtaukset ovat nimittäin pirun nättejä, ja niitä on paljon. Miinuksena autenttista kokemusta etsiville on jonkinlainen fiktiivinen maailma, jolloin sota ja maat sun muut jäävät vähän kaukaisiksi.

Vaikka PrinsessaPilotin parasta antia ovat juuri lentokoneet ja ilmataistelut, niin juoni on myös aikas suloinen, joten eikun katsomaan.

Sword of the Stranger (Stranger: Mukou Hadan)

40485

Nimetön rounin pelastaa nuoren pojan, Koutaroun hylätyssä temppelissä. Koutarou pestaa miehen henkivartijakseen, sillä tätä jahtaa kiinalainen sotilasjoukko. Hei hei hellurei mikä juoni. Mutta Mukou Hadan kertoo paljon enemmän tunnelmallaan, visuaaleillaan ja musiikilla, kuin sanoin.

Parhaat taisteluanimaatiot A+++ Nanashi on hieno mies.

Lupin III: The Last Job

21995

Noh, jos Lupin-leffoja lähtee suosittelemaan, järkevää olisi varmaan aloittaa Cagliostron linnasta, koska Miazaki ja silleen. Mutta! Cagliostron linna on tullut itselläni katsottua jo monituiset kerrat, ja pääosin se on hyvin erilainen, kuin muut Lupinit. Siinä mielessä Last Job onnistuu ehkä edustamaan jopa paremmin, sillä siitä ei puutu pöljää juonta, typeriä hahmoja, Lupinin hienoja keksintojä ja paikasta toiseen pomppimista, sekä tietenkään takaa-ajokohtauksia.

Surullista kyllä, Last Jobin paras kohtaus on sen alkukohtaus, mutta se onkin monin osin parasta, mitä Lupinilla on tarjota.

Popparia kitaan.

Tulikärpästen Hauta

tulikarpasten_hauta_2_disc

Jos itsenäisyyspäivänä on katsottava sotaleffoja, niin tässä olisi. Kuuluu myös animen yleissivistäviin, jos sellaisia voi väittää olevan olemassa.

Itke.

Mainokset
Kategoria(t): Anime Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s