K niinkuin…

Jo pari vuotta sitten ilmestyi sarja, joka keräsi (ilmeisesti) koko joukon faneja. Katsoinpa minäkin silloin ensimmäisen jakson. ”Oi!” tuumin minä. ”Kuinka kauniita maisemia, ja tämä kamera-ajo, upeaa! Kyllä tätä kelpaa katsoa!”

Kuroh_vs_Yata

Kyllä siinä jotain hyvää on pakko olla.

Seuraavan kolmen jakson aikana ymmärsin, kuinka minua oli viilattu linssiin yhden jakson yhdellä kohtauksella. Sillä loppuhan oli silkkaa sontaa. K, minä katson sinua. K, tai K project, vaikutti tosiaan alkujaan mielenkiintoiselta. Totuus on, että K niinkuin Kura. Tai K niinkuin Katastrofi. Kuinka haluatte.

Mikä sitten meni pieleen hohtavien maisemien ja värikkään hahmokaartin kanssa?

No se juonen täysi käsittämättömyys. Olen kuullut huhuja, että K aukenisi parhaiten mangan ja light noveleiden pohjalta. Se ei kuitenkaan ole pätevä puolustamaan tätä hirvittävää katsojan pimentoon jättämistä.

K-Anime-04

Minä en sano mitään tästä juonenpalojen sekametelisopasta.

Yritän kuvailla mikä meni pieleen selittämällä juonen, niinkuin sen ymmärrän. SPOILER ALERT ja näin eespäin.

Olipa kerran päähenkilö Shiro. Shiro elää kaupungissa, jossa on jengi ja armeija, joilla on kuninkaita, jotka käyttävät supervoimia. Jostain syystä Shiro on ilmeisesti mennyt tappamaan tyypin jengistä, joten jengiläisten kunkku etsii tätä kostaakseen, mutta armeija pistää jengikunkun tyrmään, koska ei voi antaa tämän kostaa toverinsa kuolemaa. Sillä välin Shiron kissa muuttuu ärsyttäväksi tytöksi, ja ulisee. Paikalle saapuu nuori samuraimiekkaa kuskaava nuorimies, joka julistaa tappavansa Shiron koska tämän mestari jotain jotain jotain. Näin ei kuitenkaan käy, ja sen jälkeen pohditaan mm. Shiron ylinormaaleja kykyjä, jolloin hänet tunnistetaan yhdeksi kuninkaista, jotka ilmeisesti nimetään värien perusteella. Hän olisi ilmeisesti väritön kunkku. Taivaalta putosi jossain välissä zeppeliini. Kulttuurifestivaalit. Jengiläiset ja militäärit ragettaa. Ärsyttävä neko. Shiro tyrii jotain ja tajuaa, ettei muista mistään mitään, eikä ole koskaan muistanutkaan. Punainen jengiläiskunkku karkaa vankilasta ja hyökkää porukoineen kouluun. Armeija seuraa perässä. Tappelu. Shiro saa tietää, ettei tappanutkaan ketään, vaan sen teki väritön kunkku. Shiro ei olekaan väritön kunkku, vaan on oikeasti saksalainen kuolematon zeppeliinihifistelijä ja hopeinen kunkku joka elää elämää nmro 2. Oikea väritön kunkku on kettuhenki, joka pomppii ihmisestä toiseen ja joka omaa vakavan persoonallisuushäiriön. Tappelu. Kissa ja samurai takaavat lojaalisuutensa Shirolle (joka on siis saksalainen kuolematon zeppeliinihifistelijä, joka kovasti kaipailee luutnanttiaan tai jotain vastaavaa). Shiro nappaa kettuhengen sisälleen. Punainen kunkku tappaa Shiron. Armeijan sininen kunkku tappaa punaisen kunkun. Punaisen kunkun jengiläiset itkee. Loppu.

K-anime-6-4

Aaaagh.

Voin myöntää, etten oikeasti saanut K:sta juuri mitään irti ylläolevan lisäksi. Kun paikoitellen uskoin ymmärtäväni jotain, ampui sarja itseään polvilumpioon seuraavassa kohtauksessa, ja tipuin jälleen kärryiltä. Hahmokaarti on iso – mutta harva hahmoista saa minkäänlaista ruutuaikaa, jossa todella ehdittäisiin syventyä näiden taustatarinoihin  tai ihmissuhteisiin. Toki sarja antaa mielellään faniensa kehitellä näitä… Mutta ei nyt mennä siihen.

K-anime-10-7

Kylläpä he vihaavat toisiaan intensiivisesti.

Onko arvosteluni oikeutettu? Ei. Katsoin sarjaa kahden vuoden ajan, lähes puhtaasta masokismin riemusta. Joten tämän merkinnän on tarkoitus lievittää tuskaani, huolimatta siitä, että ehkäpä K:ssa on jotain positiivisia puolia, joille onnistun olemaan sokea pettymyksen karvaan maun siivittämänä.

Mutta olen varma, että se ei K:sta hyvää tee.

Ja tiedättekö mikä on parasta? :3

Se saa jatkokauden.

Mainokset
Kategoria(t): Anime Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s