Josko ihan seinen-tärpit syksylle

Syksyn saapuessa on kiva vaan kääriytyä sohvan perukoille, ryystää kupillinen kuumaa juotavaa ja lukea mangaa. Tässä parit seinen-painotteiset tärpit mangannälkäisille.

Welcome to the Ballroom (Ballroom e Youkoso)

ballroomeyoukosoUrheilumanga on toki aina jees, mutta kenties oletkin kaivannut jotain elegantimpaa luettavaa? Ei hätää! Takeuchi Tomon Ballroom e youkoso tarjoilee ehtaa tanssikisojen huumaa, tai ainakin jotain sinnepäin. Sarja poikkeaa aihepiirinsä puolesta tyypillisestä urheilumangasta, mutta seuraa silti genrensä piirteitä uskollisesti; sinänsä tämä on sekä siunaus että harmi. Formaatiltaan tuttua sarjaa on helppo seurata, mutta sen omaperäisimmät ja kiinnostavimmat piirteet piilevät monesti siellä, missä se genrestään poikkeaa. Voin kuitenkin suositella Ballroom e Yokoso:ta kaikille, joille urheilumanga uppoaa jo sellaisenaan- kiehtovaa on myös nähdä, osuuko syksyn odotettu Yuri!!! on Ice-anime samankaltaisella aiheella samantyyliseen toteutukseen.

Golden Kamui (K-18)

golden-kamuiNoda Satorun Golden Kamui sijoittuu Hokkaidolle, suoraan Venäjän-Japanin sodan loppumisen jälkeisiin aikoihin 190o-luvun alkupuolelle. Sodan veteraani, ”kuolemattomaksi” nimittetty Sugimoto kuulee tarinan piilotetusta Japanin alkuperäiskansan Ainujen kullasta ja luonnollisesti tarttuu oitis tilaisuuteen. Pienenä hidasteena sattuu olemaan kullan sijainti; kullan kartta on tatuoitu eräästä vankilasta karanneiden rikollisten nahkoihin, eivätkä he halua jakaa aarretta sen paremmin kuin selkänahkojaankaan. Sugimoton avuksi aarrejahtiin ilmestyy ainutyttö Asirpa, joka auttaa parivaljakkoa selviämään Hokkaidon erämaasta. Siinä missä Golden Kamui on pesunkestävä toimintaseikkailu, se myös pysähtyy esittelemään Ainujen kulttuuria tavalla, joka häviää lähinnä Aron Morsiamille. Sisällön kannalta tämä on osittain erikoinen ratkaisu, sillä kun Sugimoto ja Asirpa eivät keskity popsimaan perinteikkäitä ainujen erikoisuuksia kuin paraskin matkailuohjelma, niin toiminnan puoli pamauttaa puolelta hahmokaartia suolet pihalle. Yleensä esittäen sen sen verran graafisesti, että herkempien kannattaa kiertää sarja kaukaa. Toisaalta hämmentävä mätön ja tietoiskujen kombo toimii, sillä hitaammat luvut tauottavat nopeatempoisia taistelukohtauksia.

3-gatsu no Lion

sangatsu_no_lionKiriyama Rei on sulkeutunut, hiljainen ja epäsosiaalinen 17-vuotias nuori, jonka ystäväpiiriin ei kuulu juuri ketään. Hän on myös ammattitason shogi-pelaaja, joka asustelee itsekseen, eikä koulussakaan tunne oloaan kotoisaki. Rei tapaa kuitenkin lähinaapuristaan sisarusperheen, jonka kanssa hän ystävystyy ja löytää viimein jotain kotia muistuttavaa. Slice of life-tyyppinen Umino Chikan sarja kuljettaa hiljalleen draamaa läpi synkemmistä hetkistä onnen sirpaleisiin. Sarja nostaa kynnyksen hiljattain julkistetulle animeversiolleen kovin korkealle, sillä tunnelmoiva kerronta vaatii juuri oikeat tekijät asialle. Ihmissuhdedraamaa etsivälle lukijalle 3-gatsun vilkaiseminen voi olla täysosuma- ainakin jos pitää dramaattisista käänteistä yllättävän hienovaraisella kerronnalla, eikä ole allerginen hahmojen monologeille. Hauskan lisän sarjaan antaa Rein shogi-pelaaminen, jota avataan ummikommallekin lukijalle.

 

Muuten…

Golden Kamui on voittanut Manga Taisho-palkinnon…
3-gatsu no Lion on voittanut Manga Taisho-palkinnon ohella Kodansha Manga Awardin sekä Tezuka Osamu Cultural Prizen…
Mutta Ballroom e Youkoso on joutunut tyytymään kahteen Manga Taisho-ehdokkuuteen.
¯\_(ツ)_/¯

Mainokset
Kategoria(t): Manga Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi...

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s